Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Főszerepben a kórus: a cappella - és oratorikus művek, vezényel: Somos Csaba


Zeneakadémia

2017. május 30. 19:30

Főszerepben a kórus: a cappella és egytételes oratorikus műveket ad elő a Nemzeti Énekkar és az azt 2016 januárja óta vezető Somos Csaba karnagy. Olyan alkotások szólnak ebben a színes csokorban, amelyek nehezen illeszthetők egy hagyományos zenekari koncertműsorba, de amelyeknek helye van a koncertteremben a szimfonikus és az oratorikus repertoár nagyszabású darabjai mellett.

A Goethe verspárjára írt kantáta egyike a legmerészebb és leghatásosabb Beethoven-opuszoknak, Mendelssohn azonos című koncertnyitánya viszont azért izgalmas, mert szavak nélkül jeleníti meg a szélsőséges hangulatokat, emberi érzéseket. Szintén polaritás jellemzi Brahms Hölderlin-megzenésítését, amelyben a költő és a zeneszerző a „fellegek puha szőnyegein sorstalanul suhogó” isteni szellemekkel állítja szembe az ember nyughatatlan életét. Schumann két kórusra írt négy dala valójában vallásos ének, noha nem liturgikus, ám mindegyik témája a halandó ember és az őt metafizikusan körülvevő örökkévalóság. Dvořák kantátájának elhangzása igazi kuriózum, hiszen szinte megszületése óta a cseh szerző gyakrabban játszott nagyszabású műveinek, a Stabat maternek és a Requiemnek az árnyékában áll, noha ragyogó fiatalkori alkotásról van szó. Ráadásul a himnusznak, amely a harmincéves háború – csehek számára végzetes következményeket hozó – első ütközetének állít emléket, a zeneszerző életművében megkülönböztetett szerep jutott: Dvořák ezzel vált elfogadott cseh nemzeti zeneszerzővé.

Műsor:

Beethoven:Meeresstille und glückliche Fahrt, op. 112
Mendelssohn:Meeresstille und glückliche Fahrt, op. 27
Schumann:Négy ének két kórusra, op. 141
Brahms:Schicksalslied, op. 54
Dvořák:Himnusz („A Fehérhegy örökösei”), op. 30
Közreműködik:Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)Nemzeti Filharmonikus ZenekarVezényel: Somos Csaba